Höstkonsert 2011

oktober 17th, 2011 | Posted by Johan in Okategoriserade - (Kommentarer inaktiverade för Höstkonsert 2011)

Luke Skywalker och R2-D2 från filmtrilogin Star Wars får nytt liv på Kulturcentrum på lördag klockan 17.00. Då spelar nämligen Ronneby Blåsorkester upp till rymdäventyr under sin traditionella höstkonsert.


Precis som i filmmusiken, belönad med en Oscar för bästa filmmusik i slutet av 1980-talet, är anslaget på konserten brett. Det blir musik av storheter som Harold Arlen, Glenn Miller, David Bowie och Gustav Holst. Det betyder med andra ord jazz, rock och klassiskt i skön symbios.
Ronneby Blåsorkesters konserter är och ska vara spännande. I våras var Fantomen på Operan med i egenskap av gästsolisten Mikael Samuelson. I höst drar orkestern ut i rymden, såväl i fantasin som i verkligheten – 50 år i rymden.

Fakta
Plats: Kulturcentrum Ronneby
Tid: 22 oktober klockan 17.00
Solister: Amelia Hjortenhammar, trombon, Roland Hybelius, klarinett och Ludwig Hjortenhammar, piano.

Jazz, musikalmusik och filmmusik är temat när Ronneby Blåsorkester har människans 50 år i rymden som inspirationskälla till den traditionella höstkonserten i Kulturcentrum på lördag.
Roland Hybelius är musikalisk ledare och dirigent. Han utmanar också orkestern att spela Glenn Millers klassiker, Moonlight Serenade, utan dirigent, för att själv spela solostämman på klarinett. I Under the Rainbow är det Amelia Hjortenhammar som är solist på trombon. Bland övriga inslag märks arrangemang på David Bowies Life on Mars liksom Ted Gärdestads Satellit och filmmusik från Star Wars.